Home » Nieuws » Nieuws 2011-2012

Nieuws 2011-2012

 

 


Joy sluit de repetities zonnig af...

 

 

Hoogeveen, 23 mei 2012: Het seizoen van Joy begon zonnig tijdens de inloopmiddag vorig jaar september. Nu het repeteerseizoen aan het einde is gekomen, hebben ouders en leden van Joy opnieuw van het mooie weer genoten.

 

Vanwege de enorme warmte en de vele optredens afgelopen periode is kort tevoren door het bestuur besloten het repeteerseizoen 1 week eerder af te sluiten onder het genot van een ijsje en een gezellig samenzijn. Binnen werden enkele spelletjes gedaan en buiten zaten ouders en kinderen lekker van de zon te genieten.

 

Tweede pinksterdag zal kinderkoor Joy echt voor de laatste keer dit seizoen optreden.

 


Kinderkoor Joy:

Spetterende afsluiting en vol plannen voor het nieuwe seizoen

 

Hoogeveen, 15 mei 2012: Kinderkoor Joy zal aan het einde van deze maand voor de laatste keer dit seizoen repeteren en deze op passende wijze afsluiten met een verrassing voor de leden en hun ouders. Deze week staat de agenda nog boordevol met drie optredens binnen vijf dagen.  Het laatste optreden dit seizoen zal plaatsvinden op 2e pinksterdag.

 

Het bestuur kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen en is al weer heel druk bezig met nieuwe plannen voor de komende periode:  In september zal voor belangstellenden een inloopmiddag gehouden worden met een klein optreden en vooral ook leuke spelletjes daarom heen.  Verder is het de bedoeling om in november een muzikaal evenement te organiseren, waarvan  de invulling nu nog even geheim blijft.

 

Namens kinderkoor Joy wensen wij jullie een fijne zomervakantie toe!

 

PS: Wil je alvast eens kennismaken met ons koor? Kijk dan eens op onze website www.kinderkoorjoyhoogeveen.nl . Er staan veel nieuwe, leuke filmpjes en foto’s op.

 


 

Kinderkoor Joy: Doe mee en laat zien dat je er bent!

 

Hoogeveen 3 maart 2012 – Kinderkoor Joy uit Hoogeveen heeft, na de onstuimige groei van afgelopen najaar, de laatste paar maand gebruikt om na te denken hoe Joy nog meer mensen (en vooral ook kinderen) kennis kan laten maken met de vrolijke, christelijke liedjes door de mogelijke organisatie van een belangrijk evenement

 

Het bestuur van Kinderkoor Joy zou het geweldig vinden als de vrolijke, christelijke zang en muziek uit Hoogeveen dit najaar eens goed op de kaart wordt gezet. Hierover zijn verschillende ideeën mogelijk variërend van een kindermusical, een sing-inn of samenwerking met andere koren of muziekgezelschappen met de organisatie van bijvoorbeeld een “Joy meets…”

 

Er zijn genoeg ideeën die we graag met jullie willen delen en we doen dit graag in het openbaar. Heb je een goed idee, een zinvolle bijdrage aan de discussie of zou je graag mee willen helpen met het uitwerken van ideeën en/of organisatie van het evenement? Bezoek dan onze facebookpagina en laat een krabbel achter. E-mailen mag natuurlijk ook naar info@kinderkoorjoyhoogeveen.nl


 Kinderkoor JY viert haar 2-jarig jubileum

 

Hoogeveen, 7 maart 2012: Kinderkoor Joy heeft vanmiddag onder het genot van een hapje en een drankje aandacht besteed aan haar 2-jarig jubileum.

 

De ouders konden bijkletsen met een kopje koffie en cake. De kinderen werden verwend met een wat drinken en iets lekkers. Bovendien kreeg ieder koorlid aan het einde een verrassing mee naar huis.

 

Verder werden de nieuwe posters uitgereikt aan de diverse ouders. Binnenkort kan een ieder op diverse plaatsen in Hoogeveen en daarbuiten de nieuwe posters bewonderen in kerken en op basisscholen.

 


 

Kinderkoor JY treedt op: 3x nieuw in Hijken & Zuidwolde

 

Hoogeveen, 11 december 2011:  Met een dubbel aantal leden zal Kinderkoor Joy op zondag a.s. in Hijken (nabij Beilen) en op kerstavond tijdens de Volkskerstzang in Zuidwolde met veel nieuwe kinderen optreden in de nieuwe koorshirts en een geheel nieuw kerstrepertoire ten gehore brengen. De 38 kinderen, samen met de dirigente Irene van Room en de band, hebben er nu al zin!

 

JY zoekt jou!

 De eerste optredens in 2012, tijdens Pinksteren en Kerst, zijn inmiddels vastgelegd. Toch wil Joy in het nieuwe jaar ook graag in andere kerken de blijde boodschap van Gods Liefde laten horen. Wilt u dat we bij u komen zingen of wilt u meer informatie over ons koor?


 

Kinderkoor Joy blijft groeien…

 

Hoogeveen, 13 oktober 2011 Gisteren, een week na de grote opkomst tijdens de repetitie, was het even spannend hoeveel kinderen opnieuw naar de Centrumkerk zouden komen.

 

Irene van Room (dirigent  en contactpersoon) op twitter na de repetitie:  “Weer nieuwe kinderen op @KinderkoorJoy. De teller staat nu op 35 kids. In een maand tijd groei van 16!!! Ik ben er zo blij mee :-)”

 

Groot was de vreugde bij het enige kinderkoor uit Hoogeveen dat inmiddels zo veel nieuwe kinderen samen vrolijke, bekende en christelijke kinderliedjes willen zingen bij Joy. Aan het begin van dit seizoen waren veel kinderen lid van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Hoogeveen. Ondertussen vindt de aanwas van nieuwe leden voornamelijk plaats vanuit andere kerkgenootschappen.

 

Joy zoekt ook jou! Wil jij eens komen zingen bij ons? Kom dan kijken op een repetitiemiddag. Wij oefenen elke woensdagmiddag, m.u.v. schoolvakanties, in de Centrumkerk van Hoogeveen van 16.30 – 17.15 uur.  Vorige week zijn wij overigens begonnen met het instuderen van een geheel nieuw kerstrepertoire.

 

Meer informatie over Joy vind je op www.kinderkoorjoyhoogeveen.nl  of door een e-mail te zenden aan info@kinderkoorjoyhoogeveen.nl .

 


Joy zoekt jou? 11 kinderen hebben Joy gevonden! En jij?

 

Hoogeveen, 6 oktober 2011 Een week na de inloopmiddag en enkele dagen na het succesvolle optreden tijdens de kinderdienst in Pesse kon kinderkoor Joy uit Hoogeveen gisteren 11 nieuwe kinderen begroeten . Wat mooi dat zo veel kinderen kennis willen maken met de vrolijke, christelijke liedjes van Joy!

 

Met een groep van ruim 30 kinderen is Joy gisteren begonnen met het instuderen van een geheel nieuw reportoire in de aanloop naar komende kerstdagen.

 

Wil jij ook eens komen kijken op een repetitie of wilt u ons boeken voor muzikale medewerking aan bijv. een kerkdienst? Kijk dan op onze website www.kinderkoorjoyhoogeveen.nl of zend een e-mail naar info@kinderkoorjoyhoogeveen.nl .

 

 


Zes keer dank je wel…

 

Pesse, 2 oktober 2011 Zes keer zingen, zes keer applaus = zes keer dank je wel; zo besloot ds. Cees ’t Lam uit Pesse het succesvolle optreden van Kinderkoor Joy tijdens de kinderdienst in de Voorhofkerk (PKN) te Pesse. Een mooier compliment kon Joy niet ontvangen!

 

Zondag ’s morgens om 9.00 uur, aan het begin van een mooie, warme dag, stonden Irene en Ally klaar om de koorleden buiten de kerk op te vangen en hen welkom te heten. Voor de dienst – die begon om 10.00 uur – was er nog voldoende tijd om 4 liedjes te oefenen en daarna nog even een glas ranja of kopje koffie te nuttigen. Tijdens de oefening voor de kerkdienst zijn er diverse video-opnamen gemaakt die inmiddels op Youtube staan.  De akoestiek van de “kleine”dorpskerk klinkt in werkelijkheid heel mooi, waarbij de warme klanken van band en koor door het authentieke kerkje galmden. Jammer genoeg zijn deze klanken niet zo mooi opgenomen op Youtube als gevolg van het ontbreken van voldoende professionele apparatuur.

 

Het thema van de dienst was “Kijk eens om je heen” en ging o.m. over het begin van de schepping. Tijdens de kinderdienst mochten de kinderen in groepen samen op een grote houtplaat een tekening maken rondom dit thema. Een mooi kunstwerk werd voor de gehele gemeente getoond aan het einde van de dienst. Tussendoor zong kinderkoor Joy 6 liedjes.

 

Na de kerkdienst hebben wij vele folders en kleurplaten voor de kinderen uitgedeeld en hebben twee geinteresseerden toegezegd een woensdagmiddag te komen kijken tijdens een koorrepetitie. Tenslotte was er veel lof van de kerkgangers over ons optreden. Een beter einde van de kerkdienst en begin van deze zonnige zondag konden wij van kinderkoor Joy uit Hoogeveen ons niet wensen.

 

Bezoekers aan de Voorhofkerk uit Pesse: Bedankt! Wij hopen u nogmaals een keer te mogen begroeten tijdens een optreden en u dan net zo vrolijk te maken met onze vrolijke, christelijke liedjes als vandaag.   


 

Publiciteit:

 

 *** Joy kijkt terug op een geslaagde inloopmiddag! ***

 

Centrumkerk Hoogeveen, 29 september 2011: Kinderkoor Joy heeft gisteren haar 3e seizoen met groot succes geopend. Het mooie weer tezamen met de verscheidenheid aan activiteiten zorgde voor veel vreugde onder de spelende kinderen en de van de zon genietende ouders.

 

Dirigent Irene van Room opende de inloopmiddag met een korte inleiding en de kinderen van Joy brachten drie liedjes ten gehore. Irene nodigde de geïnteresseerde kinderen uit om samen met het koor mee te zingen en te ervaren dat kinderen en toeschouwers vrolijk worden van de liedjes die Joy zingt.

 

Na de zang was een ieder vrij deel te nemen aan de diverse activiteiten binnen - met verschillende knutselwerkjes - en buiten - met een springkussen en diabolo’s. Onder het genot van een kop koffie, glas ranja en iets lekkers genoten kinderen van het spel en ouders van de zon of maakten een gezellig praatje met de andere bezoekers. Bovendien waren Dave en Irene van Room beschikbaar om uiteenlopende vragen van geïnteresseerde ouders te beantwoorden.

 

Het bestuur kijkt tevreden terug op een geslaagde inloopmiddag en bedankt een ieder voor de medewerking zowel tijdens deze middag als ook de media, scholen en kerken voor de publiciteit.

 

Volgende week woensdagmiddag om 16.30 uur is er weer een gewone repetitie. Wil je graag een keer komen kijken dan is dit geen enkel probleem. Ieder kind van 4 tot 14 jaar is welkom bij kinderkoor Joy. Voor meer informatie zie onze website: www.kinderkoorjoyhoogeveen.nl

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb